Den konstruktiva samhällsdebatten utestängs i Ring P1 Av Ring P1 refuserat inlägg om att det är fattigdomen som beböver förbjudas
Dec 20

Refuserat inlägg i Ring P1 20 dec. 2016. Exempel på hur den konstruktiva samhällsdebatten stryps i Public Service Radion.
Att ifrågasätta tobaksbranschens ”geniala” affärsidé – Lura barn och ungdom in i nikotinberoende för att få så sätt skaffa sig ”livslångt” trogna kunder – sorteras konsekvent bort i ”slussen” :

Ken Olofsson i Ring P1 måndag 19 dec har alldeles rätt, nedskräpningen vi ser över allt är helt oacceptabelt. Enligt ”Håll Sverige Rent” utgörs 76 % av nedskräpningen av fimpar och snus.
Utan att på något sätt ta ifrån godispappers-, burk- och annat skräp-slängarna och rökarna/snusarna deras eget personliga ansvar borde också tillverkarna och försäljarna av ”skräpet” åläggas att ta sitt ansvar.
Ett sätt vore att alla kommuner i Sverige skickar fakturan för renhållningen till de som tillverkar och säljer de produkter som skapar nedskräpningen. I första hand till den den samlade tobaksbranschen. Men också till de som tillverkar och säljer godis, ölburkar och andra produkter som bidrar till nedskräpningen. Ett annat sätt är att sätta en pant på 1 kr för varje fimp och snuskudde, godispapper och annat skräp och höja panten på burkar och flaskor till 5 kr, det skulle kanske också lösa problemet med att människor tvingas sitta utanför affärerna och tigga
Hur många är medvetna om att vi alla i våra AP-fonder har tobaksbolagsaktier som bidrar med sina produkter till nedskräpningen. Oetiska nedskräpningsaktier som vi i nuläget inte kan välja bort. Jag blev medveten om detta i våras när jag kontaktade Pensionsmyndigheten. Mot bakgrund av detta har jag på eget initiativ öppnat upprop.nu/sxzw Inga tobaksaktier i AP-fonderna. Det är ett sätt att skapa den opinions som behövs för att sätta stopp för nedskräpningen.
Bo Hellgren, Stockholm

Kommentera

You must be logged in to post a comment.

preload preload preload