Feb 13

I drygt 10 år har SR ignorerat våra protester mot nedläggningen av den konstruktiva samhällsdebatten i KLarspråk. Åtskilliga VD:ar har passerat men vårt Öppna Brev har aldrig besvaratas. Alla mina inlägg har konsekvent blivit bortsorterade i slussen p.g.a att jag startade upp protesterna mot nedläggningen av Klarspråk. Ända tills idag fredag 13 febr. 2015 när jag plötsligt blev uppringd och framsläpp i programmet. Att jag anklagade redaktionen för att strypa debatten tog tydligen skruv. Nu uppmanar jag er alla att ringa in till 099-51010 och maila ringp1@sverigesradio.se
med ungefär samma formuleringar som jag använde och göra med- eller motinlägg till mitt, Christiannes, Kerstins eller Anna-Karins inlägg i programmet fredag 13 febr. 2015, som du kan avlyssna på länken : http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120 (Tyvärr verkar inte ljudet starta upp utan att du går in och klickar på 30 min 13/2)
Nedanstående är den text jag mailade Ring P1 :
”Politiskt korrekt, på ett negativt sätt för yttrandefriheten och demokratin, är hur programledarna i Ring P1 uppträder. Den livsviktiga debatt som Gabor Tiroler startade med inlägget om domedagsklockan 3 minuter i tolv måndag 9 febr. såg Ring P1:s programledning tydligen till att den stoppades direkt. Varken mot- eller medinlägg har släppt fram. Äntligen när någon pekar med hala handen på orsaken till konflikterna i världen och varför makthavarna ser krig som lösningen på detta, då blockeras yttrandefriheten. Att framhälla att det i grunden är fördelningspolitiken och det ekonomiska systemet i världen som är fel, det får inte sägas i Ring P1. Att ifrågasätta militarismen och att framhålla att det är hög tid att se till att alla människor, folk och länder kan leva ett drägligt liv genom att krigsindustrin skrotas runt om i hela världen, det får inte framföras i Ring P1.”
Inför onsdagens Ring P1 (25 febr.) ringde jag in följande inlägg : ”Svt kringgår att Public Service skall vara en reklamfri TV-kanal genom att före och efter olika program säga att programmet görs samarbete med det och det bolaget. Vid något tillfälle har sådan smygreklam gjort för rysk sprit.
Det som är ännu värre är att Svt före och efter olika sportsändningar gör smygreklam för svensk krigsindustri, Försvars- och säkerhetsbolaget SAAB, som det så förföriskt uttrycks. Att Public Service över huvud taget gör reklam är tveksamt, men att göra reklam för krig och massförstörelsevapen är helt oacceptabelt. Det är någonting som är helt emot idrottens syfte och det är också helt emot Public Service krav på opartiskhet.” Följ gärna upp detta med dina med- eller motinlägg !
Gör också dina inlägg till Klarspråks telefonsvararen : 08-559 211 40 som står också öppen för dina inlägg dygnet runt !
Föreningen Klarspråk har Pg nr 45 32 21-4. Medlemsavgiften är valfri utifrån din ekonomi, mellan 200 – 50 kr. Välkommen att hävda din yttrandefrihet som medlem i föreningen Klarspråk!

preload preload preload